Sóc Maria Beltran, dissenyadora gràfica i directora d’art de Barcelona. Des de 2010 treballo de freelance fent projectes de branding, editorial, web, senyalètica, il·lustració, campanyes publicitàries, marxandatge, animació… No hi ha client massa petit per a una gran idea ni massa gran per a una petita revolució. M’agrada crear equip amb il·lustradors, informàtics, industrials i altres dissenyadors per fer créixer els projectes des del concepte fins a la seva materialització. Existeixen molts creatius fora dels camps de la creativitat!

TRAJECTÒRIA

Després de llicenciar-me en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (2003-07), i d’una estada a la Hogeschool Inholland University de Haarlem (Holanda), vaig decidir completar la meva formació a Elisava amb el Màster de Disseny Gràfic, especialitzant-me en disseny aplicat a la comunicació i al món editorial, i submergir-me en el món de la tipografia amb el Postgrau de Tipografia aplicada. L’obsessió per les lletres –i perquè mai s’és massa gran per embrutar-se les mans– em van dur a participar en diversos workshops de rotulació, lettering i caligrafia amb plumilles i pinzells; i la fascinació pels llibres i el món de la impremta, em van portar a estudiar enquadernació a l’Escola Massana i a treballar d’enquadernadora a The Folio Club.

Junt amb Pol Viladoms, vam crear Pesca Salada, un petit estudi que combina fotografia i disseny per donar vida als nostres projectes artístics i comptem amb alguns premis (Laus Plata 2010, Finalista a Young Illustration Awards (YIA), Finalista 10th Anniversary Tivoli Audio Competition, Menció especial Premis Disseny per al Reciclatge 2013,…) dins les nostres xarxes.

Sóc sòcia de l’ADG FAD i amiga de la Fundació Miró, perquè crec que per fer avançar la professió cal involucrar-se i comprometre’s amb la creativitat.

M’encanta el mar, un bon vi i anar amb bici a tot arreu.

 

LINKEDIN
CV COMPLET